top of page

Dromen & Idealen

Dagdagelijks een stapje dichter bij een ecologischer leven, een duurzamere buurt, een betere toekomst voor onze kinderen? Het is niet zo moeilijk als je denkt. 't Seizoen probeert je daarbij te helpen door lokaal geteelde groenten aan te bieden dichtbij jou.

Hieronder lees je wat wij belangrijk vinden.

Lokale voeding, volgens de seizoenen

 

Bij ons geen boontjes van bij arme boeren in Kenia in putje winter. Onze seizoensgroenten laten we zo weinig mogelijk kilometers afleggen. Zelfs de iets meer exotische gewassen zoals meloenen, Thaise basilicum en okra doen het goed in een serre hier.

Geoogst op ons veld, gewassen bij ons thuis in Smeerebbe-Vloerzegem, recht de koeling in in het winkeltje, en van daar recht naar de schappen (5 stappen ver).

Mmmm tomaten-seizoen!

Zorg voor de natuur

 

De natuur is ons belangrijkste goed, alles hangt ervan af en alles is ermee verbonden. Ook wij mensen zijn deel van de natuur.

Het is dan ook (bio-)logisch om goed voor de natuur te zorgen: van de grond tot je lijf.

Op 't Seizoen zorgen we voor een grote biodiversiteit zowel boven als onder de grond: een grote diversiteit aan gewassen en nuttige insecten/dieren en de interactie tussen al deze elementen zorgt voor een 1+1=3 effect. Geen foefelare met chemische producten, wel de kracht van de natuur laten werken. Dat proef je, dat voel je, dat weet je. We werken dan ook vol overtuiging volgens het biologisch lastenboek en gaan zelfs verder. Jaarlijks worden we volledig doorgelicht door bio controle instantie Certisys.

Weet wat je eet

 

Ik ben Sarah en ik teel jullie groenten. Ik weet graag in welke monden onze groenten verdwijnen, hopelijk willen jullie ook weten wie elke dag voor die groenten zorgt vooraleer jullie ze in de kookpot omtoveren tot een heerlijk gerecht.

Bovendien kan je via onze Facebook pagina je groenten bijna letterlijk zien groeien op foto en kan je de dagdagelijkse activiteiten op ons veld volgen.

bottom of page